Formule 1 auto's

Categorie: Formule 1 Grand Prixs / 12-12-2012 13:03

Ieder jaar vindt er weer een nieuwe, spannende en uitdagende Formule 1 competitie plaats. Deze competitie, bestaande uit 18 grand prix races over de hele wereld, trekt ieder jaar weer enorm veel bezoekers en is van grote commerciële waarde. Europa blijft de thuisbasis van de hoogste autosport competitie Formule 1, in Europa wordt de helft van de 18 grand prix races afgewerkt. Bekende coureurs die blijvend terugkeren op de circuits zijn namen zoals Michael Schumacher, Fernando Alonso en Sebastian Vettel.

Revolutie Formule 1 auto

Met de start van de autosport competitie Formule 1, verschenen vele Formule 1 wagens voor het eerst. Deze wagens zagen er heel anders uit dan we nu gewend zijn, ook zijn de Formule 1 auto's in deze tijd enorm veel sneller en veiliger. De Formule 1 wagen anno 2012 is niet te vergelijken met de Formule 1 auto van 1950, het jaar dat de Formule 1 zijn intrede deed. Naast een revolutie op het gebied van de auto en de techniek, hebben zich ook vele wijzigingen ontwikkeld binnen de teams.

Formule 1 teams

De snelle competitie wordt gereden door 12 verschillende teams, ieder teams rijdt met 2 auto's en dus 2 coureurs. Een zeer bekend team is het team van top autocoureur Sebastian Vettel genaamd Red Bull Racing. Het team heeft met Sebastian Vettel en Mark Webber twee ware toppers in dienst en neemt het vaakst plaats op pole position. Een andere topper is Michael Schumachter, hij maakte furore in de snelle auto's van Ferrari waarbij hij maar liefst 5 keer op rij het kampioenschap binnenhaalde. Na een stop van 4 jaar, keerde Michael Schumachter in 2010 weer terug voor team Mercedes. Schumacer kon echter niet direct overtuigen en bleef ver uit het zicht van de podiumplaatsen.